25.6.12

KAFETA TALLER-DEBATe (Barcelona)


Les majares i revista VISCERA us proposem una nova kafeta per al proper divendres 29 de juny al CSO La Revoltosa:

Associacions al perímetre de la institució”

Diàriament veiem anuncis d’associacions que gestionen centres de assistència a  col·lectius en risc d’exclusió. Persones que han complert condemna en centres penitenciaris, joves immigrants sense arrelament, persones que viuen al carrer, persones diagnosticades, etc. son alguns dels anomenats usuaris d’aquests mateixos recursos. Son associacions i centres que estan en els perímetres d’institucions estatals (presons, centres de menors, albergs, psiquiàtrics…) però que basen la seva activitat suposadament en altres discursos i pràctiques. Uns discursos de bones intencions i millors pràctiques, que no generen més que una ficció d’assistencialisme emancipador, pel qual sols queda justificada la seva intervenció a la mediació amb la societat.
Però per què aquestes associacions no són realment autocrítiques o crítiques amb les institucions amb les que treballen? de què depèn això? per què les poques que presenten una aparent crítica no incideixen en qüestions de justícia social? queden atrapades a la pràctica de les institucions o viuen de la crisi de la pròpia institució? Quin model prenen i que hi ha darrera? Per què es donen arguments com no hi ha una altra alternativa, és el menys pitjor o millor això que res? Quin paper juguen les persones que han viscut aquesta experiència i els seus familiars? Com gestionen els diners i quines entitats hi col·laboren?
En aquest taller ens proposem plantejar col·lectivament aquests dubtes… per a viatjar pels corredors d’aquestes i altres qüestions amb una pregunta de redoble de tambors: ¿les associacions que gestionen la salud mental son molt diferents a la resta d’associacions?

KAFETA TALLER-DEBAT Divendres 29 juny
19’00h Taller-debat “Associacions en el perímetre de la institució”
21’30h Sopador Pintxos i kfeta

Lloc: CSO la Revoltosa
c/Rogent, 51
L1 Clot, sortida València

Organitzen:
Revista Viscera
viscerarevista@gmail.com

Assemblea de Majaras
asambleasaludmental@gmail.com

———————————

Las majaras y revista VISCERA os proponemos una nueva kafeta para el próximo viernes 29 de junio en el CSO La Revoltosa:

Asociaciones en el perímetro de la institución”

Diariamente vemos anuncios de asociaciones que gestionan centros de asistencia a  colectivos en riesgo de exclusión. Personas que han cumplido condena en centros penitenciarios, jóvenes inmigrantes sin arraigo, personas que viven en la calle, personas diagnosticadas, etc. son algunos de los llamados usuarios de estos mismos recursos. Son asociaciones y centros que están en los perímetros de instituciones estatales (prisiones, centros de menores, albergues, psiquiátricos…) pero que basan su actividad supuestamente en otros discursos y prácticas. Unos discursos de buenas intenciones y mejores prácticas, que no generan más que una ficción de asistencialismo emancipador, por el cual únicamente queda justificada su intervención en la mediación con la sociedad.
¿Pero por qué estas asociaciones no son realmente autocríticas o críticas con las instituciones con las que trabajan? ¿qué depende de ello? ¿por qué las pocas que presentan una aparente crítica no inciden sobre cuestiones relacionadas con la justicia social? ¿quedan atrapadas en las prácticas de las instituciones o viven de la crisis de la propia institución? ¿Qué modelo cogen y qué hay detrás? ¿por qué argumentos como no hay otra alternativa, lo menos malo, mejor esto que nada? ¿qué papel juegan las personas que han vivido esta experiencia y sus familiares? ¿cómo se gestiona el dinero y que entidades colaboran?, etc.
En este taller nos proponemos plantear colectivamente estas dudas… para viajar por los entresijos de estas y otras cuestiones con una pregunta de redoble de tambores: ¿las asociaciones que gestionan la salud mental son muy diferentes al resto de asociaciones?

KAFETA TALLER-DEBATe Viernes 29 junio
19’00h Taller-debate “Asociaciones en el margen de la institución”
21’30h Cenador Pintxos veganos y kfeta

Lugar: CSO la Revoltosa
c/Rogent, 51
L1 Clot, salida València

Organizan:
Revista Viscera
viscerarevista@gmail.com

Assemblea de Majaras
asambleasaludmental@gmail.com



No hay comentarios:

Publicar un comentario